CENTRUL DE PRIMIRI ÎN REGIM DE URGENȚĂ, O SOLUȚIE TEMPORARĂ PENTRU OAMENII FĂRĂ ADĂPOST

CENTRUL DE PRIMIRI ÎN REGIM DE URGENȚĂ, O SOLUȚIE TEMPORARĂ PENTRU OAMENII FĂRĂ ADĂPOST

Centrul de Primire în Regim de Urgență și Cantina Socială din cadrul Direcției de Asistență Socială Giurgiu găzduiește în prezent un număr de 22 persoane. Zăpada căzută în ultimele săptămâni, precum și temperaturile extrem de scăzute au favorizat creșterea persoanelor care solicită adăpost și hrană.

Persoanele internate în Centru sunt găzduite temporar, până la soluționarea fiecărui caz în parte, în funcție de specificul său. În proporție de 90% persoanele cazate sunt oameni ai străzii sau persoane care nu au o locuință, acestea fiind aduse de Poliția Locală sau Ambulanță. Giurgiuvenii cazați în acest centru beneficiază de 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), tratament precum și de efectuarea unor anchete sociale pentru stabilirea identității și stării de dificultate în care se află persoana în cauză.

În ceea ce privește Cantina de Ajutor Social, în prezent 16 giurgiuveni beneficiază de aceste servicii. Dintre aceștia, 8 persoane achită un cuantum de 30% din venitul lunar realizat, 7 au depășit vârsta de pensionare, 4 beneficiază de ajutor social și unul este minor, în vârstă de 13 ani. Mai pot beneficia de pregătirea și distribuirea hranei, persoanele care au handicap grav sau accentuat, potrivit Legii nr.208/1997 privind cantinele de ajutor social.

Ultima modificare: 26.01.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNȚ PRIVIND ÎNTRERUPEREA APEI POTABILE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.